sluta aldrig drömma

En längre tid har jag känt att jag ville göra något som verkligen gör skillnad. Något där min tid och engagemang kunde ge lite glädje och hopp till någon som verkligen behöver just det.

I våras träffade jag Camilla som i sitt företag HOUME arbetar med inredning precis som jag. Hon nämnde att de precis inlett ett långsiktigt samarbete med sin partner MIO i Umeå där de skänker möbler och inredning till en kvinnojour här i stan och jag blev djupt imponerad över deras engagemang. Jag kände direkt att det här var något jag också ville hjälpa till med och för ett par veckor sedan var det min tur att få haka på detta fina initiativ.

Mitt uppdrag blev att göra i ordning ett rum för de barn som kommer till jourboendet med sina mammor. Barn som kanske tvingats fly från sitt hem, om de ens har något, och där en trygg och mjuk plats att landa i var det jag kunde ge dom. För att ha möjlighet att genomföra detta på ett helhjärtat sätt behövde jag nu någon som ville hjälpa mig med medel och jag lade direkt ut en efterlysning i ett inlägg på instagram. Det dröjde inte länge förrän jag fick napp och det var Erik på TEGSNÄSHUS som blev min hjälte. Där började mitt arbete med detta hjärteprojekt som vi tillsammans idag, med en stor varm kram, lämnade över till Umeå Stadsmissions Kvinnojour.

Min vision var att skapa ett mysigt rum som skulle ge ett lugn och plats för att kunna vila, leka och pyssla. Jag började med att måla väggar och golvlister i en varm havregul kulör Humble Yellow från JOTUN. Min son Ture var med mig på jobbet igår och fick hjälpa till med det sista piffet.

På second hand fann jag en helt fantastisk sänggavel i rotting som tillsammans med en resårbotten blev till en skön dagbädd / säng i rummet.

Jag bäddade med kuddar i dova färger och hängde upp en julstjärna i återvunnet papper.

Hittade även en liten pall på loppis som jag målade om.

Naturmaterial är mitt bästa knep för att skapa ljusa men mysiga rum.

Vid fotändan monterade jag två stycken furuskåp på höjden som rymmer böcker, leksaker och kan användas som garderob till den som flyttar in.

Jag laserade den trärena ytan med naturfärgad hårdvaxolja.

En liten skrivbordshörna fick också plats. Bordet byggde av en limträskiva i furu och två ben från Prettypegs som målades om i en beige kulör.

Stolen är vintage från Umeås antikaffär Pryl 1900.

Jag sågade till skivan med runda hörn och fräste bort de skarpa kanterna. Därefter fick även den ett lager med hårdvaxolja. I underkant mot väggen fäste jag en regel och små byggvinklar som håller bordet på plats.

Och såhär såg rummet ut när jag började mitt uppdrag.

Tänk vad man kan göra med små medel. Och framför allt hur mycket man kan göra om man bara vill, för någon som verkligen behöver det.

Vill du lämna ett bidrag till Umeå Stadsmissions Kvinnojour kan du läsa mer HÄR. Eller kanske vill du bli volontär eller bidra med din tid eller engagemang på andra sätt. Alla med stora hjärtan är välkomna att göra något.

Tack TEGSNÄSHUS för att ni på bästa sätt gjort detta möjligt för mig att genomföra, tillsammans kan vi göra skillnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s